Sağlık

Gazze’de öldürülen Filistinli çocukların fotoğrafları Londra’daki hastaneye yansıtıldı

İsrail‘ile ilgili Gazze Türkiye’ye yönelik baskınlar devam ederken Avrupa başkentlerinde de protesto gösterileri yapılıyor. Toplumun her kesiminden binlerce insan İsrail’e tepkilerini dile getiriyor. O eylemlerden biri de İngiltere’nin başkenti Londra’da kaydedildi. St. Thomas Hastanesi, İsrail GazzeBaskınlarda öldürülen ve yaralanan Filistinli çocukların fotoğraflarını yayınladı.

ÖLDÜRÜLEN 26 BİN KİŞİDEN 11 BİNİ ÇOCUK

İsrail bombardımanlarında ölen ve uzuvlarını kaybeden çocukların fotoğraflarının yanı sıra isimleri ve yaşlarına da yer verildi. Gazze saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 26 bin 422’ye, yaralı sayısı ise 65 bin 87’ye çıktı. Ölenlerin en az 11 bininin çocuk olduğu kaydedildi.

Londra’da St. Thomas Hastanesi’nde, cani İsrail’in Gazze’de katlettiği ve yaraladığı Filistinli çocukların isimleri, İngiltere’nin BM’nin Filistin Ajansı’na (UNRWA) verdiği mali desteği, Filistinli oldukları gerekçesiyle geri çekmesine tepki olarak sergilendi. Hamas saldırısına yardım eden çalışanlar. Hazırlanan videoda “Başınızı çevirmeyin” ibaresine yer verildi ve çocukların resimlerine yer verildi. Gazze’de sivillerin at yemlerinden un elde ederek açlıkla mücadele ettiği günlerde İngiltere’nin UNRWA’ya yaptığı yardımı geri çekmesi tartışmalara neden oldu.

İsrail’in Gazze saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 26 bin 422’ye yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırısının 114’üncü gününde öldürülen Filistinli sayısı 26 bin 422’ye, yaralı sayısı ise 65 bin 87’ye çıktı.

Ölenlerin en az 11 bini çocuk

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan Gazze’de yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik son 24 saatte saldırılarında 165 kişinin öldüğü, 290 kişinin de çeşitli şekillerde yaralandığı belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

habersile.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu