Haber

TOKİ, Türkiye vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), idarenin projelerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere konut satışı yapılmadığını bildirdi.

TOKİ’den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında “TOKİ’den Suriyelilere konut. Türklerin ulaşamadığı Suriyelilere konut Suriyelilere geldi” başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, 250 Bin Toplu Konut Projesi kapsamında Hatay merkezde yapılacak 1100 konut için 14 Eylül-31 Ekim ortasında 26 bin 275 başvuru alındığı ve hak sahiplerini belirleme kurası çekildiği vurgulandı. şimdi çekilmedi

Asılsız haberin yayınlanmasındaki amacın TOKİ’yi karalamak ve kamuoyundaki olumlu algıyı zedelemek olduğuna dikkat çekilerek, TOKİ’nin Türk vatandaşlarına ve diğer şartları sağlayanlara konut sattığı, uymayanların başvurularının ise Türkiye’ye yansıdığı kaydedildi. bu kurallara uyanlar iptal edilir.

Açıklamada şu sözler yer aldı:

“Yönetimimizin projelerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan şahıslara konut satışı yapılmamaktadır. Hatay merkez 1100 konut projesinde hak sahibini belirlemek için 2 Ocak 2023 tarihinde kura çekimi planlanmaktadır. sorumlu yayıncılık ilkeleri hiçe sayılarak, araştırma yapılmadan ve idaremizden bilgi alınmasına gerek duyulmadan haber yapıldığını, “Gerçeklerle tutarsız bilgilere dayalı, kamuoyunda TOKİ’ye yönelik olumlu algıyı zedelemeyi amaçlayan kötü niyetli bir girişimdir. Kamuoyunun bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi takdire şayandır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu