Ekonomi

Lightspeed Commerce, 2. Çeyrek sonuçlarını iyileştirdi, gelir tahminlerini aştı

Lightspeed Commerce, ikinci mali çeyrekte beklentileri aşan gelirler ve zararlarda önemli bir azalma bildirerek önemli bir mali iyileşme kaydetti. Şirketin zararı geçen yılın aynı çeyreğindeki 79,9 milyon dolardan 42,5 milyon dolara düştü.

Toplam 48,9 milyon dolar tutarındaki hisse bazlı tazminat ve satın almayla ilgili giderler gibi makul maliyet kalemlerini hariç tuttuktan sonra Lightspeed, hisse başına 4 sentlik düzeltilmiş kazanç bildirdi. Bu performans analistlerin beklentilerini aştı.

Şirketin gelirleri de beklentileri aşarak 213,9 milyon dolarlık tahmine kıyasla 230,3 milyon dolara ulaştı. Bu, şirket için güçlü bir gelir artışına işaret ediyor.

Bir diğer dikkat çeken gelişme ise Lightspeed’in düzeltilmiş FAVÖK’ünün ilk kez 200.000 dolara ulaşan olumlu değişimi oldu. Bu, beklenen 4 milyon dolarlık zarardan önemli bir geri dönüş anlamına geliyor ve şirketin kârlılığa yönelik başarılı çabalarını gösteriyor.

InvestingPro İçgörüleri

Son finansal gelişmelerin ışığında InvestingPro’nun gerçek zamanlı öngörüleri ve ipuçları, Lightspeed Commerce’in finansal durumu ve gelecekteki beklentileri hakkında değerli bilgiler sunuyor.

InvestingPro verileri Lightspeed için 2220 milyon USD piyasa değerini gösteriyor. Şirketin gelir büyümesi -2,17’lik negatif F/K oranına rağmen sağlam kalmayı sürdürdü ve 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla son on iki ayda %26,29’luk bir artış kaydetti. Ayrıca brüt kar marjı da sağlıklı bir seviyede kaldı. Aynı dönemde %44,71.

InvestingPro Tips’e dönersek, Lightspeed’in bilançosunda borçtan daha fazla nakit tuttuğunu belirtmekte fayda var ki bu da finansal istikrarın olumlu bir işaretidir. Ayrıca şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması, son dönemde kârlılığa doğru ilerlemesinde önemli bir etken olabilir. Ancak şirketin hisse başına kazancının düşüş eğiliminde olduğunu ve zayıf varlık getirisi ile faaliyet gösterdiğini unutmamak gerekiyor.

Ayrıca InvestingPro, Lightspeed’in düzeltilmiş FAVÖK’ündeki son olumlu değişiklikle tutarlı olarak şirketin bu yıl kârlı hale geleceğini tahmin ediyor. Ancak yatırımcıların şirketin hissedarlara temettü ödemediğinin farkında olması gerekir.

Lightspeed Commerce ve diğer şirketler hakkında daha ayrıntılı bilgi ve ek ipuçları için, yatırım kararlarınızı yönlendirmenize yardımcı olacak zengin bilgiler sunan InvestingPro platformunu keşfetmeyi düşünün.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu