Haber

Kadıköy’de kaldırımları işgal eden motosikletlere ‘şehre karşı suç’ yazılı etiket asıldı.

Kadıköy’de kaldırımları işgal eden motosikletlere ‘şehre karşı suç’ yazılı etiket asıldı.

Kadıköy Belediyesi ‘kaldırımları serbest bırakıyor’ ismine denetim yaptı

İSTANBUL Kadıköy Belediyesi ekipleri, Önder Şerdil Dara Odabaşı’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaların ardından kaldırımları, reklam panolarını, masa ve sandalyeleri işgal eden motosikletleri kontrol etti. Önder Odabaşı ile birlikte sokağa inen gruplar, kaldırımları işgal eden motosikletlere “şehre karşı suç” yazılı etiketler astı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın sosyal medya hesaplarından, “Kadıköy Belediye Başkanı olarak Kadıköy’ün en temel hakkı olan kaldırımda yürüme hakkının takipçisi ve sağlayıcısı olacağımın bilinmesini isterim. Kadıköylüler. Bu şehrin belediye başkanı olarak canını tehlikeye atmak zorunda kalan yayalara izin vermem mümkün değil” diyen gruplar, Önder Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte motosikletlerin yoğun olduğu Halitağa Caddesi’nde inceleme yaptı. Bugün yapılan kaldırım denetimlerinde kaldırıma park halinde olduğu tespit edilen motosikletlerin üzerine “Sayın kullanıcımız, aracınızla kaldırımı işgal etmeniz şehre karşı işlenen suçtur” uyarı etiketi yapıştırıldı.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Şerdil Dara Odabaşı, “‘Kadıköy’de kaldırımları özgürleştiriyoruz’ sloganıyla bir kampanya başlattık. Yaya, tekerlekli sandalye ve bebek geçişini engelleyen her şeyi kaldıracağımızı duyurduk. kaldırımlarda faytonlar.ilk uygulama scooter ile başladı.çok önemli geri dönüşler aldık.scooter firmaları ile görüşme yaptık.Bunun kısa,orta ve uzun vadede analizi konusunda mutabakata vardık.Gördüğünüz gibi Kadıköy sokaklarında scooter sorunu bitti diyemem ama epey azaldı.Şimdi ikinci aşamaya geçiyoruz.Motosiklet,manav gibi kaldırımları işgal edenleri engellemek için bugün bir davet yaptık. Yerin önünde market var.Bugün başlıyoruz.Ancak hala kurallara uymayanlar var.Mesela bu motosikleti buradan kaldırabiliriz.Ancak bunları görünce “Sayın kullanıcımız” dedik. , bu bir suçtur Arabanızla kaldırımı işgal etmek için şehre karşı.” yazan etiketleri bırakacağız.

Kaldırımı geçmekte zorlandığını söyleyen engelli vatandaş Ahmet Coşkun, “Geçeceğim yere park ediyorlar, geçemiyorum. Arabamın tekerleğini üç kez kırdım. Adam burada duruyor. .Burada mesela market iyi çalışıyor belediyemiz iyi çalışıyor yoldan geçen bir kadına darp etti. Çocuğa da vurdu. Kaçıyorlar” dedi.

dodurgaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu