Haber

Hababam Sınıfı ne zaman ve nerede çekildi? Hababam Sınıfı Okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler ve konusu nedir?

Merak edilen konular arasında Hababam Sınıfı’nın nerede çekildiği de gündeme geliyor. Hababam Sınıfı ne zaman ve nerede çekildi? Hababam Sınıfı Okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler ve konusu nedir? Hababam Sınıfı ne zaman ve nerede çekildi? Hababam Sınıfı Okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler ve konusu nedir? Hababam Sınıfı Müzesi nerede, hangi şehirde? İstanbul içinde? Hababam Sınıfının lokasyonu ve detayları sizlerle…

HABABAM SINIFI NEREDE ÇEKİLDİ?

hababam sınıfı İstanbul İçeri alındı. Hababam Sınıfı’nın bulunduğu Adile Sultan Kasrı, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde Validebağ Korusu içerisinde yer almaktadır. Validebağ Korusu Üsküdar-Altunizade bölgesinde bulunmaktadır. Validebağ Korusu, Altunizade metrobüs durağında indikten sonra yaklaşık 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.

HABABAM DERSTE BAŞARISIZDI. NEYLE İLGİLİ?

Hababam Sınıfı Derste Başarısız Oldu Hababam Sınıfı serisinin ikinci filmidir. Bu komedi dizisi Türk sinema tarihinin en sevilen ve en çok güldüren filmlerinden biridir. İstek Sinema’nın yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmenliğini ünlü ve efsane Türk sinema yönetmeni ve aynı zamanda filmin yapımcısı Ertem Eğilmez üstleniyor. Hababam Sınıfı Başarısız Filmi aynı isimli bir filmdir. Rıfat IlgazÖlümsüzler dizisi Hababam Sınıfı kitaplarından uyarlanan filmlerden biridir.

Hababam Sınıfı Başarısız filmi, yine sınıfta kalan ve Mahmut Hoca’yı sahte diplomalarla kandırmaya çalışan Hababam Sınıfı’nın yeni maceralarını anlatıyor. Hababam Sınıfı yine sınıfta kalarak bir daha ayrılamadığı Özel Çamlıca Lisesi’ne geri döndü. Sınıfın bu yıl okula atanan Beden Eğitimi Öğretmeni Badi Ekrem ile başı dertte. Sürekli spor yapmak ve top oynamak isteyen Badi Ekrem ile Hababam Sınıfı’nın başına çok komik maceralar gelir. Okula yeni gelen bir öğretmen de Edebiyat Öğretmeni Semra’dır. Sınıfın yaramaz öğrencisi İnek Şaban, genç edebiyat öğretmeni Semra’ya aşık olacaktır. Bildiğimiz gibi Hafize Teyze miniklerini korumak için her şeyi yapar. Film tamamen Hababam Sınıfı’nın maceralarını konu alan bir komedidir.

Hababam Sınıfı (1957)

Hababam Sınıfı (roman)

Rıfat Ilgaz Dolmuş dergisinde yazmaya başladığı öykülerin bir kısmını birleştirerek 1957 yılında kitap haline getirdiği bir eserdir. Rıfat Ilgaz o dönemde Stepne takma adıyla yazıyordu. Derginin adı Dolmuş olduğundan yolcu taşıyan binek otomobil anlamına geldiği için yedek parçalarından yedek lastik anlamına gelen “stepne” kelimesini kullanmıştır. Dergide olduğu gibi kitabın yazarı olarak Stepne takma adını kullanmıştır.

Hababam Sınıfı Baskınlanıyor (1972)

Rıfat Ilgaz’ın, ilk Hababam Sınıfı kitabından tam 15 yıl sonra, 1972 yılında yayınladığı serinin ikinci kitabıdır. Kitabın özeti olarak sınıf, okulun malzemelerini çaldığını fark ettiği müdüre suçlama yapmaya hazırlanıyor. Hababam Sınıfı, aldığı onca paraya rağmen öğrencilerin hiçbir ihtiyacını karşılayamayan, hatta mevcut imkanları kendisi için kullanmaya çalışan müdürün dersini öğretiyor. Öyle bir baskın yapıyorlar ki, sürekli müdürün yanında olan Kel Mahmut bile bu konuda sınıfı yalnız bırakmıyor. Kitaptan sonra filmi yapılmadı.

Hababam Sınıfı Başarısız Oldu (1972)

Rıfat Ilgaz’ın ikinci romanından sonra aynı yıl basılan üçüncü kitabıdır. Kitapta çalışmaları şiirsel ve anlamlı şarkılarla dolu, ülkeden para çekmek için kitap başlıklarıyla dolu mektuplar yazılıyor. Lig puanları ve ortalamaları hesaplanıyor, gürültülü ve hararetli kulüp tartışmaları yapılıyor, fotokopi ruloları hazırlanıyor. Hiçbir şeyin yapılmadığı saatlerde romanlar okunur ve bol bol uyku çekilir. Derslerde bunlar ve daha fazlası öğretmene bağlı olarak tekrarlanır; zamanı sorulur, karikatürler çizilir, öğretmenin gözüne bakılarak dalga geçilir, zamanı gelince hazırlanan kopyalar çalışmalarda kullanılır. Kitap serisinin ikinci filmi 1976 yılında vizyona girmiş ve serinin en çok hasılat yapan filmi olmuştur.

Hababam Sınıfı Uyanıyor (1972)

Rıfat Ilgaz’ın 1972 yılında yayınladığı serinin dördüncü kitabıdır. Çalışmalarında şiirsel ve anlamlı şarkılara yer vermekte, ülkeden para çekmek amacıyla kitap isimleriyle dolu mektuplar yazmaktadır. Lig puanları ve ortalamaları hesaplanıyor, gürültülü ve hararetli kulüp tartışmaları yapılıyor, fotokopi ruloları hazırlanıyor. Hiçbir şeyin yapılmadığı saatlerde romanlar okunur ve bol bol uyku çekilir. Derslerde bunlar ve daha fazlası öğretmene bağlı olarak tekrarlanır; zamanı sorulur, karikatürler çizilir, öğretmenin gözüne bakılarak dalga geçilir, zamanı gelince hazırlanan kopyalar çalışmalarda kullanılır. Kitabın film serisinin üçüncü filmi 1977 yılında gösterime girmiştir.

Hababam Sınıfı Faaliyette (1987)

Rıfat Ilgaz’ın 15 yıl aradan sonra 1987 yılında çıkardığı serinin beşinci ve son kitabıdır. 1970’li yıllarda film serisine de çekilen kitabın bu serisinin filmi yapılmamıştır.

HABABAM DERSİNDE BAŞARISIZ OLAN OYUNCULAR KİMLERDİR?

Hababam Sınıfı Başarısız oyuncu kadrosu şu şekilde:

Kemal Sunal (İnek Şaban)

Semra Özdamar (Semra Hoca)

Tarık Akan (Damat Ferit)

Şener Şen (Badi Ekrem)

Münir Özkul (Mahmut Hoca)

Adile Naşit (Hafize Ana)

Halit Akçatepe (Güdük Necmi)

Yardımcı oyuncu olarak;

Ahmet Arıman (Hayta İsmail)

Feridun Şavlı (Domdom Ali)

Cem Gürdap (Tulum Hayri)

Bülent İğdiroğlu (Kalem Şakir)

Cengiz Nezir (Bozum Cahit)

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu