Yaşam

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin durdurulmasına karar verildi

‘Tamircinin Çırağı’, ‘Namus Belası’, ‘Bu Son Olsun’ ve ‘Resimdeki Gözyaşları’ gibi müzikleriyle tanınan sanatçı Cem Karaca’nın hayatını anlatan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi sinemaseverlerle buluştu. Dün sinemalarda seyirciyle buluştuk. Mahkeme, Cem Karaca’yı İsmail Hacıoğlu’nun canlandırdığı film hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

12punto’da yer alan habere göre; Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları ve Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, devam eden davada ara karar verdi.

Bu karara göre filmin gösterimi durduruldu. İcra dairelerine durdurma yetkisi verildi.

İLKİM KARACA: FİLM PROJESİNDE GÖZALTILANMAK BENİ ÜZÜYOR

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan İlkim Karaca, “Olayları doğru aktarma hassasiyetim var. Cem’in eşi ve yasal varisi olarak onun hayatını konu alan değerli bir sinema projesinde göz ardı edilmesi beni üzdü.” “Bir kişinin ölümünden sonra onun hakkında film yapmak etik midir?” Soruyu yanıtlayan Karaca, “Ölen kişinin kanuni mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın? Ama ‘Ben yaptım oldu, kanunları bilmiyorum’ şeklinde bir yaklaşım bulmuyorum. Kanuna ve merhumun kanuni mirasçılarına izin alınmadan bu şekilde bir yaklaşım aslında saygısızlıktır, saygısızlıktır.” “Bunu sadakatsiz buluyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu