Ekonomi

Cem Küçük: Gaye Hanım’ın babası Merkez Bankası’nı aile konağı sanıyordu

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasının ayrıntılarını paylaştı.

Asıl sorunun Hafize Gaye Erkan’ın babası olduğunu belirten Küçük, “Merkez Bankası İstanbul Ataşehir’de. Babası burayı ‘aile konağı’ sanıyordu! İşlere bulaştı. İstemediklerini kovdurdu.” işlerinden. Her şeye karışıyordu.”

‘ERDOĞAN’A TAM YETKİ VERİLDİ’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlattığını belirten Küçük, “Erdoğan ‘Sen istediğini yaparsın’ dedi. Aslında Şimşek, Gaye Hanım’la bu işin yürümeyeceğini gördü” Şimşek, Gaye Erkan’ı tam yetkili olarak görevden aldı ve yerine Fatih Karahan’ı getirdi.” “Atadı. Zaten Resmi Gazete’de Gaye Hanım için ‘görevden alındı’ yazıyor.”

Cem Küçük’ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

“14-28 Mayıs seçimlerinden sonra en önemli konu ekonomi oldu. Cumhurbaşkanımız Mehmet Şimşek’i tam yetkiyle ekonominin başına atadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek’e “Takımınızı oluşturabilirsiniz” dedi.

Sayın Şimşek için en önemli konu Merkez Bankasıydı. Hafize Gaye Erkan bu pozisyon için mükemmeldi. Dünyanın en uygun fiyatlı okullarında okudu ve küresel finans kuruluşlarında çalıştı. Son işi olan Birinci Cumhuriyet Bankası’nın iflas edeceğini öngördü ancak banka gereğini yapmadı.

Tam yetkili olarak göreve başlayan Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı görevine Gaye Hanım’ı atadı. Haziran ayından bu yana işler iyi gidiyor. Nakit sıkılaştırması sağlandı. Faiz oranları artırıldı. Orta Vadeli Program oldukça sağlıklı bir şekilde yürütüldü.

Ancak daha sonra bazı arızalar meydana geldi. ABD’de çok para kazanan Gaye Hanım’ın yüksek kiralarda ev bulamadığı için babasının evine yerleştiği açıklaması hoş karşılanmadı. Çünkü Gaye Hanım güçlü bir hanımefendi ve İstanbul’da aile apartmanlarının olduğu biliniyor.

Asıl sorun Bayan Gaye’nin babasıydı. Merkez Bankası İstanbul Ataşehir’dedir. Babası burayı “aile konağı” sanıyordu! Olaylara karıştı. İstemediği kişileri kovdu. Her işin içindeydi… Hangi okulda okursanız okuyun, ne yazık ki “Ortadoğu” diye bir şey yok. ABD’de 20 yıl kalsanız da durum değişmiyor. Mesela Gaye Hanım’ın babası kızını Goldman Sachs’ta ziyaret edebilir mi? Burayı çiftlik olarak kullanmıyor muydu? Üstüne üstlük Gaye Hanım’ın babası, hiçbir prestiji olmayan gazeteciler aracılığıyla “duyurmaya” çalıştı…

Bütün bu olaylar Mehmet Şimşek’in kulağına kadar gitmişti. Bu arada aralık ayı ortasında ABD’ye giden Gaye Hanım 26 gün boyunca geri dönmedi. Firmalarla görüşmelerde bulunduğu söylendi. Hiçbir kamu görevlisi zorunlu görevler dışında 26 gün yurt dışında kalamaz!

Gaye Erkan’ın aile ve duygusal yapısının bu işi kaldıramayacağını fark eden Mehmet Şimşek, durumu Sayın Erdoğan’a anlattı. Erdoğan, ekonomi yönetimini daha önce yaptığı gibi Mehmet Şimşek’e bıraktı. “Ne istersen yapabilirsin” dedi. Esasen Şimşek de Gaye Hanım’ın artık bu işin yürümeyeceğini gördü.

Şimşek tam yetkili olarak Gaye Erkan’ı görevden aldı, yerine Fatih Karahan’ı atadı. Hatta Resmi Gazete’de Gaye Hanım için “görevden alındı” yazıyor.”

(HABER MERKEZİ)

sarkoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu