Haber

Yurt dışından ekiplerin hayat kurtaran seferberliği

Türkiye’yi şoke eden sarsıntı felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları ve yaraların sarılması için birçok ülkeden takviye kuvvet geldi. Yıkımın yaşandığı 10 ilde arama kurtarma çalışmalarına yurt dışından gelen gruplar katılarak hayatta kalanları kurtarmaya çalıştı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binaların yıkıldığı 10 ilde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, dünyadan destek geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Türkiye’nin çağrısı üzerine birçok ülke deprem bölgelerine arama kurtarma ekipleri gönderdi. Azerbaycan’dan 120, Rusya’dan 100, Kuzey Makedonya’dan 24 ve Kırgızistan’dan 67 kişiden oluşan arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş merkezde çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD ile koordineli çalışıyorlar Farklı ülkelerden arama kurtarma ekipleri AFAD ile koordineli çalışıyor ve belirlenen bölgelerde arama kurtarma faaliyetleri yürütüyor. Kuzey Makedonya’dan gelen 24 kişilik bir grup, Lütfü Köker Bulvarı’nın farklı noktalarında 12’şer kişi çalışıyor. Azerbaycan’dan gelen arama kurtarma ekipleri Ebrar Sitesi ve Cumhuriyet Bulvarı’ndaki yıkılan binaların enkazında çalışma yaparken, Rusya’dan gelen 100 kişilik ekip de Kahramanmaraş’ın farklı noktalarında çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş merkez ve İsmet Karaokur Bulvarı üzerindeki 3 blok 54 daireli Palmiye Sitesi’ndeki arama kurtarma çalışmalarına Kırgızistan’dan da 67 asker katıldı.

İsrail ve İspanya gibi birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri de yıkımın yaşandığı diğer illerde enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun mesai harcıyor.

– Kahramanmaraş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu