Haber

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay’a düzenlenen silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay’ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay’ın dün seçim kampanyası kapsamında Kanarya İlçesi’ndeki bir derneğe yaptığı ziyaret sırasında kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silah ve tabancayla gerçekleştirilen saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında ekipler, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada bir kişinin yaralandığı olayla ilgili yeni görüntülere ulaşıldı.

Yakındaki bir iş yerinin kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, silahlı saldırı sırasında çevredeki bazı kişilerin kaçarak güvenli gördükleri yerlere saklanmaya çalıştıkları anlar yer alıyor.

Öte yandan yaralı EGD’nin ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavi altına alındığı ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Olayın görgü tanığı mahalle sakini İlhami Aras, dernekteki konuşması sırasında gazetecilere telefonla konuşmak için dışarı çıktığını söyledi.

Bir aracın hızla gelip durduğunu anlatan Aras, bir kişinin kafasını dışarı çıkarıp ateş ettiğini, 20’ye yakın el silah sesi duyulduğunu belirtti.

Aras, daha sonra aracın kaçtığını, derneğin önünde duran kadının ise yaralandığını belirtti.

Ne oldu?

Yeniay’ın Kanarya İlçesi’ndeki bir derneği ziyareti sırasında saat 16.30 sıralarında beyaz bir araçla olay yerine gelen kimliği belirsiz kişiler, uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açtı.

Saldırıda 32 yaşındaki EGD ağır yaralanırken, çevredeki bazı bina ve araçlara da kurşun isabet etti.

Başından yaralanan EGD, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, polis ekipleri de şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Şüphelilerin kimliğini tespit etmek için oluşturulan 150 kişilik ekip, çevredeki kamera kayıtlarını inceleyerek, olay yerinde yapılan çalışmalarda 14 adet 7,62 milimetrelik uzun namlulu silah kovanı, 3 adet 9 milimetrelik kovan ele geçirilirken, 5 araç ve 5 araç olduğu belirlendi. 1 konut kurşunla vuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu