Haber

ABD, hiçbir büyük ticaret ortağının döviz kurunu manipüle etmediğini söyledi

‘Hazine Bakanlığı’Yapılan açıklamada, “ABD’nin En Önemli Ticaret Ortaklarının Makroekonomik ve Kur Politikaları Raporu”nun Kongre’ye sunulduğu belirtildi.

Rapor, Hazine’nin, Aralık 2022’ye kadar dört çeyrek boyunca ABD dış mal ve hizmet ticaretinin kabaca yüzde 80’ini oluşturan başlıca ticaret ortaklarının politikalarını gözden geçirdiğini söyledi.

Raporun, ABD’nin ana ticaret ortaklarının uygulamalarını ilgili yasa uyarınca analiz ettiğine işaret edilen açıklamada, “Raporda, hiçbir büyük ABD ticaret ortağının kendi para birimi ile orta vadeli döviz kurunu değiştiremeyeceği belirtiliyor. Etkili ödeme istikrarı ayarlamalarını önlemek veya uluslararası ticarette haksız rekabet avantajı elde etmek amacıyla ABD doları. Manipüle etmediği sonucuna vardı.” terimleri dahil edildi.

Hazine bu raporda, İsviçre’nin Aralık 2022’de sona eren dört çeyrek boyunca ilgili yasa kapsamında ileri analiz için üç kriterden birini karşılamadığını ve ülkenin sağlamadığı belirlenene kadar İsviçre’nin analizinin devam edeceğini bildirdi. herhangi bir kriteri karşılayın.

Açıklamada ayrıca, Hazine’nin İsviçre makamları tarafından dış dengesizliklerin altında yatan nedenlerin ele alınmasına yönelik politika seçeneklerini görüşmek üzere ülke ile güçlendirilmiş ikili ilişkisini sürdüreceği vurgulandı.

Hazine’nin döviz uygulamaları ve makroekonomik politikaları yakından takip edilmesi gereken en önemli ticaret ortakları listesinde 7 ülkenin yer aldığına işaret edilen söz konusu ülkeler arasında Çin, Güney Kore, Almanya, Malezya, Singapur yer aldı. , İsviçre ve Tayvan. .

Raporda ayrıca Hazine’nin Çin’e şeffaflığı artırma daveti yinelendi ve Çin’in kur müdahalesini yayınlamaması ve döviz kuru mekanizmasının temel özellikleri hakkında daha geniş şeffaflık eksikliğinin Çin’i büyük ekonomiler arasında muhalif bir konuma getirdiğini ve Hazine’yi harekete geçirdiğine dikkat çekildi. yakından izlemek için gerektiği belirtilmiştir.

“Hazine alarmda olmaya devam ediyor”

Konuyla ilgili olarak ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, son raporda küresel ekonominin pek çok kişinin beklediğinden daha dirençli olduğunu kanıtladı. Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı, görünüm üzerinde ağırlık oluşturmaya devam ediyor ve gücü ve gıda güvensizliğini artırıyor.değerlendirmesini yaptı.

Yellen, farklı büyüme ve enflasyon görünümlerinin, ülkelerin ortasındaki faiz farklılıkları, ticaret hadleri şokları ve uzun vadeli büyüme beklentileri gibi temel unsurlarla birleştiğinde para birimleri üzerinde büyük etkileri olan bir dizi politika hareketine yol açtığına işaret etti.

Yellen, geçen yıl ABD ticaret ortaklarının kur müdahalelerinin birçoğunun dolar satışı, para birimlerini güçlendirmeye yarayan eylemler olduğunu açıkladı. “Hazine, ülkelerin para birimi uygulamaları ve politika ayarları ile bunların güçlü, sürdürülebilir ve dengeli küresel büyümeyle tutarlılığı konusunda tetikte olmaya devam ediyor.” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu