Ekonomi

IREDA, yenilenebilir projeleri finanse etmek için yaklaşan halka arzda 2.150 milyar Rupi hedefliyor

YENİ DELHI – Halk arasında Küçük Ratna ve Altyapı Finans Kurumu olarak bilinen Hindistan Yenilenebilir Enerji Geliştirme Ajansı (IREDA), Salı günü başlatacağı ilk halka arzına (IPO) hazırlanıyor. Devlete ait kuruluş, Hindistan genelinde yenilenebilir enerji projelerine gelecekteki krediler için sermaye tabanını geliştirmek amacıyla 2.150 milyar Rupi (yaklaşık 265 milyon $) toplamayı hedefliyor.

Yaklaşan halka arz, toplam 40,3 crore’ye kadar yeni hisse senedinden oluşacak ve 26,9 crore hisse senedinden oluşan Satış Teklifi (OFS) ile tamamlanacak. Hisselerin fiyat aralığı hisse başına 30-32 Rs olarak sabitlendi ve abonelikler her biri 460 hisselik artışlarla başlayacak.

IREDA’nın vadeli kredi portföyü, yenilenebilir enerji girişimlerini desteklemeye adanmış 47.514 milyar Rupi tutarında güçlü bir kredi portföyüne sahiptir. Şirketin, biri Chennai’de olmak üzere dört şubesi bulunuyor ve bu da Hindistan’ın yeşil enerji sektörünü geliştirme konusundaki kararlılığını yansıtıyor.

Bugün açıklanan halka arz ayrıntılarının bir parçası olarak şirket, hisse başına 7-8 Rupi gri piyasa primi (GMP) beklediğini de söyledi. Bu da piyasanın halka arzın olumlu karşılanmasını beklediğini gösteriyor.

IREDA aracılığıyla Hindistan’ın yenilenebilir enerjideki büyümesine katkıda bulunmak isteyen yatırımcılar, bu Salı gününden itibaren halka arza katılma fırsatına sahip olacak. IREDA, ülke çapında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği/korunması projelerini teşvik etme, geliştirme ve mali yardım sağlama misyonunu sürdürürken, toplanan sermaye çeşitli eyalet ve bölge projelerinin finansmanında değerli bir rol oynayacak.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

muthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu