Haber

Üniversite Öğrencileri İsrail’in Filistin’e Saldırısını Protesto Etti

Bir grup ÜNİVERSİTE öğrencisi, İsrail’in Filistin’e yönelik baskınlarını protesto etmek ve Gazze’ye destek vermek amacıyla Beyoğlu’ndaki Fındıklı Parkı’ndan Dolmabahçe Sarayı girişine yürüdü. Filistin bayrağıyla yürüyen öğrenciler, ‘Kahrolsun İsrail, yaşasın Filistin’ gibi sloganlar attı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken, İsrail’e yönelik protestolar da sürüyor. Beyoğlu’ndaki Fındıklı Park’ta toplanan üniversite öğrencileri İsrail’i protesto etmek için Dolmabahçe Sarayı’na yürüdü. Grup, Filistin bayrağını kaldırdı ve slogan atarak İsrail’i protesto etti. Kerem Gümre, Dolmabahçe Sarayı önünde grup adına açıklama yaptı. Gümre, “Yarım asırdır İsrail’in Siyonist saldırı ve katliamlarına maruz kalan Filistin halkı, bugün sadece İsrail’e karşı değil, savaşın hamisi ABD’nin tanklarına ve toplarına karşı da direniyor. ve batı medyasının yalan ve kara propagandası. Bugün aşırı sağcı ve işgalci güçler Netanyahu hükümeti Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarını sürdürüyor. Son bilgilere göre İsrail, o tarihten bu yana Filistin topraklarına 280’den fazla saldırı düzenledi. 7 Ekim 50 yıl önce ve şimdi İsrail işgalci bir devlet olarak karşımızda duruyor. 1967 Filistin halkı nasıl 2000 yılında İsrail ve işbirlikçileri yüzünden topraklarını terk etmek zorunda kaldıysa, bugün de daha fazla topraklarını kaybetmiş ve ayrılmak zorunda kalmıştır. Saldırıların giderek arttığı ya da ölüme terk edildiği coğrafya… Bunu küçülterek ele almak ayrıntıdan başka bir şey değil. Filistin davası Batı medyasının, ABD emperyalizminin ya da İsrail Siyonizminin kalıplarına uymuyor. “Filistin davası anti-emperyalist bir temelden yola çıktı ve solun benimsediği bir direniş olarak ortaya çıktı” dedi.

“BİR HALKI YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Gümre, “İsrail ve ABD, Ortadoğu halklarına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmedi! Dün Filistin’i işgal edip Gazze’yi 2 milyon kişilik bir zindana çeviren İsrail, bugün de tanklarıyla, toplarıyla hastaneleri bombalıyor.” Aralarında sivillerin ve çocukların da bulunduğu bir halkı yok etti.” hiçbir hak tanımadan bölgeyi işgal etmeye devam ediyor. Bugün burada olmamızın nedeni, 54 yıl önce Filistin’de savaşan Deniz Gezmiş’in ve emperyalizme ve Siyonizm’e karşı tam bağımsızlığı savunan ’68 kuşağının iznine uyduğumuzu göstermektir. Deniz 54 yıl önce Nasıl hesap sorulduysa bugün de gençler olarak Deniz’in yolunda yürüyoruz; ABD ve İsrail’in savaş politikalarından, emperyalizmi koruyanlardan, yoksulluğu ve savaşı yaratan bu sistemden, hem ülkemizde hem de Ortadoğu’da onlarca Amerikan üssünden, halk düşmanından hesap sormaya çağırıyoruz. Bekçilerden, Siyonizm’den ve emperyalizmden hesap soracağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu