Haber

Thames Nehri’nde ‘asit’ saldırganını arayın

31 Ocak’ta Londra’da bir anne ve iki kızına asit saldırısı düzenleyen şüphelinin, olaydan sonra “büyük ihtimalle” kendini Thames Nehri’ne atarak intihar ettiği açıklandı.

Polis yetkilileri, saldırgan 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi’nin en son güvenlik kamerası görüntülerinde Londra’daki Chelsea Köprüsü’nden eğilirken görüldüğünü açıkladı. Şu anda nehirde cesede rastlanmadığını belirten Londra Büyükşehir Polisi, akış hızının yüksek olması nedeniyle zor da olsa bundan sonra nehirde ceset aramaya odaklanacaklarını belirtti. Ardından İngiliz basınına yansıyan görüntülerde, bir polis botunun Vauxhall ve Chelsea köprüleri arasında arama çalışması yaptığı görüldü.

‘SALDIRDIĞI KİŞİLERİ BİLİYORDU’

Saldırının ardından toplanan güvenlik kamerası görüntülerinde Ezedi’nin davranışlarının zamanla değiştiği, son dakikalarda ise aynı yerde ileri geri yürüdüğü belirtildi. Edinilen bilgiye göre Ezedi saldırının ardından kimseyle iletişime geçmedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre polis, Abdül Şükür Ezedi’nin saldırdığı kadınla “büyük ihtimalle” bağlantısı olduğu değerlendirmesinde bulundu. Yetkililer, saldırıda yaralanan kadının halen hastanede tedavisinin sürdüğünü, konuşamadığını ve bir gözünde görme kaybı olabileceğini belirtti. Hafif yaralanan 8 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğun taburcu edildiği bildirildi. Polis, Ezedi’nin son anlarına ilişkin görüntüleri de paylaştı.

31 yaşındaki yaralı anneye yardım eden görgü tanıklarından biri, kadının “Göremiyorum, göremiyorum” diye ağladığını söyledi. Clapham yakınlarında meydana gelen olayda 5 polis memuru ve onlara yardım etmeye çalışan 4 kişi hafif yaralandı. Londra Polis Şefi Mark Rowley, şüphelinin saldırdığı kişileri tanıdığını ve hedef aldığını söyledi.

‘ASİT SALDIRISI KORKULARI SON YILLARDA ARTIYOR’

Polis kayıtlarına göre saldırgan 2018 yılında kabahatli cinsel saldırıdan hüküm giymişti. 2021 veya 2022’de sığınma statüsü aldı. Afganistan’dan geldiği düşünülen Ezedi, bir rahibin Hıristiyanlığa geçtiğini ifade etmesi üzerine sığınma statüsü aldı. Birleşik Krallık’ta dini tercihleri ​​nedeniyle kendi ülkelerinde cezalandırılma tehlikesiyle karşı karşıya olanlar sığınma başvurusunda bulunabiliyor.

Bölgede yaşayan bir çift de olay günü yaşananları anlatan ifadelerinde, yardım çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını ifade etti. Çift şunları söyledi: “Dışarıya çıktık ve bir adamın bir kızı arabadan çıkardığını gördük. Daha sonra onu iki kez yere düşürdü. Onun peşinden koştum ama ayağımda terlikler vardı ve fazla uzağa gidemedim. Geri döndüğümde saldırıya uğrayan kadını gördüm. “Gittim ve biraz su aldım,” dedi kadının yüzünde ciddi yanıklar olduğunu ekledi.

Saldırıya uğrayan çocuklardan birini taşıyan eşinin de yüzünde, kollarında ve dudaklarında daha az ciddi yanıklar oluştu. Tanık hastaneye kaldırılarak tedavisinin ardından serbest bırakıldı. BBC Yurtiçi Haber Editörü Mark Easton, son yıllarda ‘asit saldırısı’ olarak tanımlanan, amonyak, çamaşır suyu ve sodyum hidroksit gibi alkali maddelerin silah olarak kullanıldığı saldırılara ilişkin endişelerin arttığını belirtti.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

sariveliler-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu