Ekonomi

Tesla, Tam Otomatik Sürüş paketi maliyetinde 4.000 dolarlık bir düşüşün ardından Çin ve Almanya’da fiyatları düşürdü

Tesla, Amerika Birleşik Devletleri’nde benzer fiyat ayarlamaları yaptıktan kısa bir süre sonra Çin ve Almanya da dahil olmak üzere birçok önemli pazarda fiyat indirimine gitti. Bu durum, şirketin elektrikli araç (EV) sektöründe daha düşük satışlar ve artan rekabetle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleşiyor.

Otomobil üreticisi Çin’de güncellenmiş Model 3’ün maliyetini resmi web sitesinde gösterildiği gibi 14,000 yuan (1,930 $) düşürerek 231,900 yuan’a (32,000 $) indirdi. Almanya’da ise arkadan itişli Model 3’ün fiyatı 42,990 Euro’dan 40,990 Euro’ya (43,670.75 $) düşürüldü.

Tesla’dan bir temsilcinin bildirdiğine göre, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika dahil olmak üzere diğer bölgelerde de ek fiyat indirimleri uygulandı.

Bu değişiklik, Tesla’nın geçtiğimiz Cuma günü ABD’de Model Y, Model X ve Model S fiyatlarını 2.000 $ düşürmesinin ardından geldi.

Takip eden Cumartesi günü, elektrikli araç lideri ayrıca Tam Kendi Kendine Sürüş (FSD) yardım yazılımının fiyatını 12.000 $’dan 8.000 $’a düşürdü.

Tesla, bir yıldan uzun bir süre önce fiyatlarını önemli ölçüde düşürmeye başlamasıyla başlayan ve kar marjlarını etkileyen elektrikli araç fiyat rekabetine öncülük ediyor.

Şirket, pahalı ürünlere yönelik tüketici harcamalarının azalmasına neden olan yüksek faiz oranları ortamında eski araç modellerini daha yavaş bir hızda güncelliyor. Aynı zamanda, Tesla’nın küresel olarak en büyük otomotiv pazarı olan Çin’deki rakipleri daha uygun maliyetli modeller piyasaya sürüyor.

Ayın başlarında Tesla, teslimatlardaki ilk yıllık düşüş beklentisiyle dünya çapındaki işgücünün %10’undan fazlasını işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu