Haber

Reuters’in iş ilanına TRT World’den benzer bir dille siyasi mesajla yanıt

Londra merkezli haber ajansı Reuters’in siyasi içerikli işçi alımı duyurusuna cevaben TRT World’ün verdiği iş ilanında, siyasi istikrarsızlık, ekonomik sorunlar ve İngiltere’nin 21. yüzyılda hala kraliyet ailesi tarafından yönetildiği gerçeğine dikkat çekildi. türkiye aleyhine propaganda

İngiliz haber ajansı Reuters, “Türkiye’de Büro Şef Yardımcılığı” iş ilanında siyasi kampanya içerikli bir dil kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde modern laik geleneklerden uzaklaşıldığı iddia edilen açıklamada, enflasyon ve Türk lirası ile ilgili olumsuz değerlendirmelere yer verildi.

Türkiye’nin etkili uluslararası kanallarından biri olan ve İngilizce yayın yapan TRT World de duyuruya benzer bir dille yanıt verdi.

TRT World, Londra muhabir alımı ilanında Reuters’in ilanında yer alan ifadelere atıfta bulundu.

Hiçbir siyasi lider hedef alınmadı

Reklam, siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hala kraliyet ailesi tarafından yönetildiğine dikkat çekti.

TRT World duyurusunda İskoç hükümetinin bağımsızlık taleplerinin İngiltere’nin birliğini tehdit ettiği, yüksek enflasyon ve sterlindeki değer kaybının İngiltere’nin istikrarsız siyasetini tehlikeye attığı vurgulandı.

Herhangi bir siyasi lideri hedef almayan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İngiliz hükümetlerinin peş peşe gelen Kovid-19 salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük zorluklara yanıt verememesi, İngiliz siyasetini karmaşaya sürükledi. Kısa süreli İngiliz hükümetleri, ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakarak İngiltere’yi kendinden uzaklaştırıyor.” Avrupa”Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak modern çağda Kraliyet’in varlığına ilişkin tartışma ivme kazandı. Bu bahislerle ilgili kapsamlı haber yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu