Ekonomi

NIO Ocak Ayında 10.000 Araç Teslim Etti

NIO Inc. (NIO), Ocak ayında 10.055 araç teslim ederek önemli bir başarıya imza attı; Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18’lik bir artışı ifade ediyor. Ancak ay bazında karşılaştırıldığında finansal piyasanın beklentilerine paralel olarak %44’lük bir düşüş yaşandı.

Araç teslimatlarına ilişkin ayrıntılı rakamlar, geçen yılın aynı dönemine göre %188 oranında önemli bir artış gösteren 6.307 adet spor otomobili (ES6, EC6, ES7, EC7 ve ES8 modelleri) ve 3.748 adet sedanı (ET5, ET5T) göstermektedir. %41. ve ET7 modelleri).

NIO, pil değiştirme teknolojisiyle ilgili sermaye harcamalarını azaltmak amacıyla varlıklarını artırdı. Changan Automobile ile ortaklık kuran şirket, Ocak ayında JAC Motors ve Chery Automobile ile stratejik anlaşmalar imzaladı. NIO’nun sermaye harcaması yükümlülüklerini azaltmak için daha fazla ortaklık aramaya devam etmesi bekleniyor.

Yatırımcıların, 2024 yılının ilk yarısında büyümeyi desteklemek için NIO’nun genişletilmiş satış gücü kullanma stratejisine odaklanması bekleniyor. Ayrıca, yılın ikinci yarısında ALPS alt markasının piyasaya sürülmesini de sabırsızlıkla bekliyorlar. Şirketin pil değiştirme girişimleri ve NOP+ADAS teknolojisinin ilerlemesi, 2024 yılına kadar NIO’nun temel ilgi alanları olmaya devam edecek.

NIO’nun hisse senedi fiyatı, Perşembe sabahı piyasa açılmadan önce %2,67 arttı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu