Haber

Murat Kurum, Tuzla’da TOKİ yararlanıcılarıyla buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da TOKİ yararlanıcılarıyla bir araya geldi. Kurum, toplantıda sosyal medyada “kamerasının kapatıldığı” iddialarıyla gündeme gelen Görkem Yavuz’u karşılayarak, “Sen miydin?” diye sordu. Yavuz’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da TOKİ konutlarından yararlananlarla buluştu. Kuruma Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve TOKİ yetkilileri eşlik etti. Toplantının açılışında konuşan Murat Kurum, şu ana kadar verdiği tüm sözleri tuttuğunu vurgulayarak, “Sorunlarınızı, taleplerinizi, taleplerinizi dinlemek ve çözüm bulmak için buradayım.”

Kurum, toplantıda vatandaşlara tek tek söz hakkı tanıdı ve onları dinledi. Hak sahipleri sabit fiyat üzerinden indirim ve taksit talebinde bulundu. TOKİ yetkilileri, sabit taksitin TOKİ’yle değil bankalarla ilgili olduğunu belirterek, mevzuatın TOKİ’ye bu konuda yetki vermediğini hatırlattı. Vatandaşlara “Yanınızdayım” mesajını veren Kurum, süreci onlar adına takip edeceğini söyledi.

“Ona inanıyorum, arkasındayız”

Toplantıya sosyal medyadaki açıklamalarıyla gündeme gelen Tuzla TOKİ konutlarının hak sahiplerinden Yakup Tekin de katıldı. Yakup Tekin’i dinleyen Kurum, “Bugün sizlerin dualarını ve teşekkürlerini almadan buradan ayrılmayacağım.” Daha önce söylediği “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olamazsın” sözlerini hatırlatan Tekin, bu sözlere üzüldüğünü belirterek, “Biz algı oluşturmaya çalışanlar arasında değiliz. Çok teşekkür ederim” dedi. geliyor ve bize bu fırsatı veriyor.”

Toplantının ardından Murat Kurum ve Yakup Tekin birbirlerine sarılarak vedalaştı. Daha sonra Kurum ve Tekin hatıra fotoğrafı çektirdi. Tekin, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, “Harika bir toplantıydı. Murat Kurum gelip bizi dinledi, Allah razı olsun. Bugün buradan mutlu ayrılıyorum. Ona inanıyorum, arkasındayız.”

Kamerasını kapattığı söylenen hak sahibiyle sürpriz karşılaşma

Toplantıya katılan isimlerden biri de faydalanıcılardan Görkem Yavuz’du. Sosyal medyada “kamerasının kapatıldığı” iddialarıyla gündeme gelen Yavuz’la görüşen Kurum, şaşkınlığını gizleyemedi. Murat Kurum, “Sen miydin?” Yavuz’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Sosyal medyada yer alan “Murat Kurum fotoğraf çeken kamerayı kapattı” haberiyle ilgili Yavuz, “Arkadaşlarım duysun diye çekim yapıyordum. Bakan, ‘Çekmeye gerek yok, çekeceğim’ dedi. burada söyle’ dedim ve toplantımıza devam ettik.”

Görüntünün 2020 yılına ait olduğunu belirten Yavuz, TOKİ Tuzla konutlarıyla ilgili duyarlılığından dolayı Murat Kurum’a teşekkür etti. Yavuz, Kurum’la fotoğraf çektirdikten sonra salondan ayrıldı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu