Haber

Menderes Belediyesi 1. Yerel Tohum Takas Şenliği Başladı

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Yerel Tohum Takas Şenliği, sivil toplum kuruluşu ve ilçe belediye temsilcilerinin katılımıyla başladı. Şenlik boyunca vatandaşlara meyve ve sebze tohumları dağıtıldı.

Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Cet Tohum Takas Derneği iş birliğinde düzenlenen 1. Yerel Tohum Takas Şenliği’nde bine yakın farklı yerel tohum üreticisi bir araya geldi. Programa çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, ilçe belediyeleri ve vatandaşlar katıldı.

festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi , ilçe belediyeleri, dernek ve kooperatifler stant açtı. Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün de stant açtığı şenlikte katılımcılara bamya, kavun, karpuz, domates, salatalık, pazı, patlıcan, biber, mısır, kabak, lif kabağı, beyaz lahana gibi tohumlar dağıtılırken, yerel tohumların da tanıtımı yapıldı.

Tohum Takas Şenliğinde Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Özkan, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Köy Kooperatifleri Birliği Başkanı Neptün Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç birer konuşma yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi’nde ‘Can Yücel Tohumculuk Merkezi’nin açılışı için çalışmaların başladığını duyurdu.

Başkan Yardımcısı Erkan Özkan da şunları söyledi:

“Yaşadığımız coğrafyanın bilincindeyiz ve bu doğrultuda adımlar atıyor, projeler üretiyoruz. Belediyemiz bünyesinde yeni kurulan Tarım Hizmetleri Müdürlüğümüz çok değerli çalışmalara imza atarak üreticinin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Kısa sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve yardımlarıyla Zahmet Mahallemizde zengin ürün çeşitliliği oluşturmak amacıyla Can Yücel Tohumculuk Merkezi kurulması için çalışmaların başladığını siz vatandaşlarımıza bildirmek isterim. cet tohumlarımızı üreticilerimizle buluşturarak bu ürün zenginliğinden üreticilerimizin maddi kazanç elde etmelerine yardımcı olmaktır.

Kaynak: ANKA / Ömür Boyu

habercatalca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu