Ekonomi

Kripto ETF ticaretinin yeni bir bölgede daha başlaması gündemde

Investing.com – ABD’de bu yılın başında spot Bitcoin ETF ticaretinin başlaması, kripto piyasasına yeni bir boyut kazandırdı. Son gelişmeler ise kripto ETF pazarının küresel çapta genişlemesine işaret ediyor.

InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Asya’nın kripto merkezi olma hedefine sahip Hong Kong’da yarın spot Bitcoin ve Ethereum ETF işlemlerinin başlaması beklenirken konuyla bilgili yeni bir gelişme de Avustralya’dan geldi.

Bloomberg’in haberine göre Avustralya’nın en büyük menkul kıymetler borsası, 2024’ün sonuna kadar ülkenin ilk spot Bitcoin ETF ticaretine başlamayı hedefliyor. Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), ABD ve Hong Kong’un ardından bu tür finansal ürünlerin ülkede onay alması akabinde yıl sonuna kadar ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına yeşil ışık yakılmasını bekliyor.

Avustralya’da spot kripto ETF çalışmaları sürüyor

Bloomberg haberinde halihazırda BetaShares, VanEck ve DigitalX başta olmak üzere birkaç varlık yönetim şirketinin ETF’lerini ASX’te piyasaya sürmek için çalışmalara devam ettiği aktarıldı. Ancak henüz ülkede spot kripto ETF’lerine onay verilmesi konusunda belirli bir zaman çizelgesi netleşmiş değil.

Güney yarım kürenin en büyük borsası olarak bilinen ASX, günlük ortalama 3 milyar dolar ciro ve yaklaşık 1,7 trilyon dolar piyasa değeriyle de dünyanın en büyük 20 borsa grubundan biri konumunda.

Piyasa yorumcuları, spot kripto ETF’lerin ülkede işlemlere açılmasının sektör açısından son derece önemli olacağı üzerinde duruyor. Özellikle Avustralya’da 2,3 trilyon dolar büyüklüğe sahip emeklilik fonlarının önemli birer kripto ETF alıcısı olabileceği üzerinde duruluyor.

Spot BTC ve ETH ETF’lerinde Hong Kong etkisi merakla bekleniyor

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Spot kripto ETF’ler dayanak varlıklara doğrudan talebi artıran ürünler olarak kripto varlık fiyatını doğrudan etkileme özelliğine sahip. ABD SEC’nin onayının ardından spot Bitcoin ETF’lerine yönelik kurumsal ilgi hızlı şekilde artarken Bitcoin fiyatı da 2024 yılında yeni rekor seviyesini 73.720 dolar olarak belirledi.

Nisan ayının son gününde kripto ETF ticaretinin Hong Kong’da da başlayacak olması pozitif bir gelişme olarak görülürken özerk bölgedeki ticaretin ABD piyasasındaki gibi ciddi bir etki oluşturması beklenmiyor. Ancak orta vadede özellikle Çinli yatırımcılarının sermaye akışı sağlaması durumunda işlemlerin kripto piyasası üzerinde çok daha etkili olabileceği düşünülüyor.

cekerek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu