Haber

Kocaeli’de sağlık çalışanlarının gözü Müdür Pehlivan’da

KOCAELİ (İGFA) – Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Lideri Ömer Çeker, sorumluluk alanı içerisinde bulunan hastaneler, ilçe sıhhat müdürlükleri, 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonları ve Aile Sıhhati Merkezileriniziyaretlerinde çalışanların problemlerini dinledi.

Başkan Çeker, sıhhat çalışanlarının meselelerini alanda tespit edip, ilgili makamlar ve sendika Genel Merkezine ilettiklerini söz etti. Lider Ömer Çeker, “ Geçtiğimiz hafta 112 AcilSağlık Hizmetleri İstasyonları, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yaptığımız ziyaretlerde, çalışanlar ile görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Sağlık çalışanlarının birinci ağızdan sıkıntılarını ve isteklerini dinlediklerini belirten Lider Çeker, “ Sendikal anlayış olarak çalışanların problemlerini oturduğumuz yerden değil, yerinde dinlemek ana prensibimizdir. Bu manada sıhhat çalışanlarımızın ekonomik sıkıntılar noktasında taleplerini not ettik. Bilhassa tüm çalışanlar banka promosyon kontratının revize edilmesi yahut kontratın Fesih edilmesi ile ilgili bizlere talepleri iletmektedirler. Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Yüksel Pehlivan’ı banka promosyon ihalesi güncellemesi ile ilgili olarak 11 Ağustos tarihinde ziyaret ettik. Bu mevzuda gerekeni yapacaklarını bizlere tabir etmiştir. Tüm kamu kurumlarında bu manada banka promosyon mukavelelerinin güncellemeleri yahut Fesihler yapılmakta, Kocaeli Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzün de bu güncellemeyi yapmasını sıhhat çalışanları beklemektedir” dedi.

“PİNOKYO GİBİ OLDULAR”

Başkan Çeker, “ Kocaeli Vilayet Sıhhat Müdürlüğü bünyesinde bulunan yaklaşık 20 bin çalışanının gözü kulağı Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Yüksel Pehlivan’dadır. Bu mevzuda sendikaların yetki ve sorumluluğu yoktur. Birtakım sendikalar bu hususta güya sendikaların bir yaptırım gücü varmış, güya mutabakatları kendileri yapıyormuş üzere algı yaratmaları da kandırmacadır. Esasen kimi sendikaların her hafta banka promosyon mutabakatı yapıldı, yapılacak üzere telaffuzları de havada kalmaktadır. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Bunlar artık pinokyo üzere oldular. Palavra söylemeye doymuyorlar. Burunları uzadıkça uzadı ve artık sağlıkçılar onlara prestij etmemektedirler. Bu mevzuda tek yetkili Vilayet Sıhhat Müdürlüğüdür. Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Yüksel Pehivan’dan bu bahiste randevu talebimizi ilettik. Son yaşanan gelişmeler ile ilgili en hakikat bilgiyi kendisinden öğrenip, tüm sıhhat çalışanlarına ileteceğimizi belirtmek isterim” diyerek kelamlarına son verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu