Haber

Kilis’te Depremzedelere Kalıcı Konutlar Yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kilis’te TOKİ’nin inşa ettiği kalıcı konutlar yükselmeye devam ediyor. İl merkezi ve ilçelerde afetzedelere yönelik 1.854 konut ile Musabeyli ilçesinde 19 köy evinin inşaatında yüzde 90’a ulaşıldı.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilde ağır hasar meydana geldi. Depremden etkilenen kentler arasında yer alan sınır ili Kilis’te, depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kalıcı konutlar inşa ediliyor. Toplam 1.854 konuttan oluşan depremden etkilenen kalıcı konutların dış cephelerinin yaklaşık yüzde 90’ı tamamlanarak Mart ayında depremden etkilenen vatandaşlara teslim edilmesi hedefleniyor.

“Mart ayında teslim edeceğiz”

İnşaatı devam eden 19 köy evinin çalışmalarında sona erdiğini ve mart ayında teslim edileceğini söyleyen Deprem Konutları İnşaat Mühendisi Utku Ünal, şunları söyledi: “Kilis’in Musabeyli ilçesinin Delifakı Karadut kırsal mahallesindeyiz. Burada 19 köy evi yapıyoruz. İnşallah mart ayında köy evlerimizi bitirip teslim edeceğiz. “Deprem mağdurlarımız güven ve huzur içinde yaşayacaklar. Bunun için ne gerekiyorsa hızla tamamlayıp mart ayında teslim edeceğiz” dedi.

“Depreme karşı tamamen dayanıklı ve güvenilir evler inşa ediyoruz”

TOKİ konutlarının depreme dayanıklılığı hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Utku Ünal, “Evlerimizin giriş kapıları tam güvenlikli çelik kapıdır. Dış cephede yanlarda 8 cm taş kaplama bulunmaktadır. Üzerimizde kiremit altı şiltemiz bulunmaktadır. Çatımız ve binalarımız yalıtım açısından son derece güvenli ve ısı kaybına neden olmayacak şekilde tasarlandı.Ayrıca C30 kalitesinde, ağır hizmet tipi, depreme dayanıklı, tam güvenlikli evler inşa ediyoruz. Bu evlerde aileler artık depreme dayanıklı, huzurlu ve keyifli bir şekilde yaşayabilecek. Ürünlerimizi bir an önce teslim ederek onların burada mutlu yaşamalarını görmek istiyoruz” dedi. – RAPOR

polatelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu