Haber

İtalya’da batan teknede ölenlerin istihbarat ajanı olduğu ortaya çıktı

28 Mayıs Pazar günü İtalya’nın Maggiore Gölü’nde alabora olan ilk açıklamalarda turist teknesi olduğu belirtilen teknede iki İtalyan gizli servis casusu, emekli bir İsrail güvenlik görevlisi ve bir Rus kadının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. .

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre İtalyan basını, olumsuz hava koşulları nedeniyle batan teknede 20’ye yakın istihbarat görevlisinin bulunduğunu bildirdi. Olayda hayatını kaybedenlerin kimlikleri Claudio Alonzi (62), Tiziana Barnobi (53), Anya Bozhkova (50) ve Shimoni Erez (54) olarak açıklandı.

İLK HABERDE ‘TURİST TEKNESİ BATARYASI’ DEDİ

Geçen Pazar akşamı, 24 kişiyi taşıyan bir tekne kuzey Maggiore Gölü’nde batarak 4 kişiyi öldürdü. İlk haberde batan “Good…uria” teknesinde doğum günü kutlayan turistlerin olduğu belirtildi. Ancak dün gece itibariyle teknede bulunanların istihbarat görevlisi olduğu haberleri gelmeye başladı.

İtalyan basınına göre Alonzi-Barnobi çiftinin İtalyan dış istihbarat teşkilatında (Aise) görevde olduğu belirlendi. Erez, İsrail güvenlik güçlerinden de emekli oldu. Gemi sahibinin eşinin Rus vatandaşı Bozhkova olduğu belirtildi.

‘TEKNEDE 20 İSTİHBARAT AJANI VAR’

Dün gece İtalyan haber ajansı Agi, alabora olarak batan teknede ilk olarak istihbarat görevlilerinin bulunduğunu duyurdu. Ajans, ölenlerden ikisinin İtalyan batılı servis mensubu olduğunu ve İsrail devlet yetkililerinin teknede olduğunu yazdı.

Ülkenin en büyük gazetelerinden La Repubblica da bu sabah “Maggiore Gölü’nde batan teknenin gizemi: Gemide 20 İtalyan ve İsrail istihbarat ajanı vardı” başlığıyla bir makale yayınladı. “Trajedi başka bir boyuta taşınıyor: Sadece bir gemi kazası ve katliam değil, çünkü 4 kurbandan 3’ü ve hayatta kalan 19 kişiden 18’i sadece Pazar yolcusu değildi, bazıları hala görevdeydi, bazıları eski istihbarat ajanlarıydı.” rapor dedi. Gazeteye göre, olaydan sağ kurtulan 10 kişi dün sabah askeri uçakla İsrail’e giderken, İtalyanlar “acil servisten ve otellerinden hızla tahliye edilerek burada kaldıklarına dair hiçbir iz bırakılmadı.”

Savcılık SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kamu yayın kuruluşu Rai de hayatını kaybeden Anya Bozhkova’nın tekne sahibinin eşi olduğunu belirtti. Rai’ye göre Bozhkova, İtalyan eşi Carlo Carminati ile batan teknede yaşıyordu. Habere göre batan teknenin yolcu kapasitesi 15 kişiydi. Pazar akşamı şiddetli rüzgar ve şiddetli yağmur sonrası teknenin batması ile ilgili savcılık soruşturma başlattı. (DIŞ HABERLER)

espiye-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu