Ekonomi

İş Bankası 388,3 milyon avro ve 224 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Türkiye İş Bankası 367 gün vadeli 388,3 milyon euro 224 milyon dolar bedelle sendikasyon kredisi sağladı.

Türkiye İş Bankası, sürdürülebilirlik sözleşmeli yeni sendikasyon süreci için 388,3 milyon avro ve 224 milyon dolarlık 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sözleşmesi imzaladı. 6 Haziran 2023 tarihinde imzalanan kredi sözleşmesinde Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank koordinatör; Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörü; Emirates NBD Bank (PJSC) bir casus bankası olarak hareket etti.

Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’da 16 ülkeden 33 bankanın dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere sağladığı sendikasyon kredisinin en yüksek bedelle katılan bankalara ilişkin toplam maliyeti Euribor + 4,00’dir. Euro cinsinden % ve dolar cinsinden SOFR + %4. 25 yaşında.

İş Bankası’nın sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğü sendikasyon kredisinde sürdürülebilirlik performans kriterleri, depremden etkilenen 11 ilde kullandırılacak küçük ve orta ölçekli kadın girişimcilere kullandırılacak nakdi kredi ve ihtiyaç kredisi fiyatı olarak belirlendi. . Bu kriterler için belirlenen hedeflere ulaşılması durumunda kredi faiz indirimi gerçekleştirilecektir.

“Sürdürülebilirlik temalı kaynak kullanımı, stratejik hedeflerimizin ayrılmaz bir parçası”

İş Bankası Sürdürülebilirlik Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın yaptığı açıklamada; Sürdürülebilirlik temalı kaynak sağlamayı stratejik hedeflerinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini belirterek, “Sürdürülebilirlik odaklı yeni sendikasyon kredimiz ile konuya verdiğimiz önemi bir kez daha vurguluyoruz. Yeni sendikasyon kredimiz çerçevesinde; ülkemiz için acısı hala taze olan deprem felaketinden etkilenen bölgeye sağlayacağımız finansman ile buradaki toparlanmaya kalıcı katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

İş Bankası’nın kadınların iş hayatına katılımını artırmayı sürdürülebilir kalkınmanın gerekliliklerinden biri olarak gördüğünü vurgulayan Yalçın, “2023 Mart ayında yayınladığımız Kadının Güçlenmesi Bildirgesi’nin unsurları doğrultusunda kadının yerinin güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. müşterilerimizin dış ticaret süreçlerinin finansmanındaki desteğimizi Avro ve 224 milyon dolarlık yeni bir kaynakla artırmaya ve sosyal alandaki olumlu etkimizi performansla artırmaya devam edeceğiz. belirlediğimiz kriterler.” – İSTANBUL

korkuteli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu