Haber

Hatay Devlet Hastanesi de boşaltıldı.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Hatayİki depremden sonra tahliye edildi Hatay Devlet Hastanesi önünde; ” Hatay Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alacağı bina kalmadı. Şu anda oluşturulan sahra çadırlarında insanlar tedavi edilmeye çalışılıyor. Bu depremden sonra sağlık amaçlı ziyaret edilen bir binanın artık sağlıksız olduğunu gördük. 20 yıldır ülkeyi yöneten anlayış maalesef bu hastaneyi tarım arazilerinin ortasına kurmuş. İlk depremde bu bina kullanılamaz hale geldi” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay 20 Şubat Hatay6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay Devlet Hastanesi Erbay’ın önünde basın açıklaması yaparak hastanenin tarım arazisi üzerine yapıldığını ve binanın ilk depremde kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Erbay’ın açıklaması şöyle:

“Depremin ilk gününden itibaren CHP’li milletvekilleri olarak Hatay bölgesindeyiz. Vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Özellikle ikinci büyük depremin ardından Hatay’da vatandaşımızın sağlık hizmeti alacağı bina kalmadı. İşte şu anda arkamda gördüğünüz Hatay Devlet Hastanesi.Şu anda oluşturulmakta olan sahra çadırlarında insanlar tedavi olmaya çalışıyor.Yani sağlık amaçlı getirilen bir binanın artık sağlıksız olduğunu gördük. 20 yıldır ülkeyi yöneten anlayış maalesef bu hastaneyi tarım arazilerinin ortasına kurmuş.Bu bina ilk depremde kullanılmaz hale geldi.Ayağa kalkıp hasarlı yerleri tedavi etmesi ve gerçek anlamda iş yapması mümkün değil. .”

Kaynak: ANKA / Yeni

haber-fatsa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu