Yaşam

Finansal Piyasalar İçin Yıldız Yorumu: 1-7 Mayıs Haftası Altın, Dolar ve Borsada Astrolojik Beklentiler

Finansal astroloji, astrolojik konumların ve gezegen hareketlerinin finansal piyasalar üzerindeki etkilerini inceleyen bir disiplindir.

Mayıs ayının ilk haftasında yıldızlara 1-7 Mayıs piyasalarında beklenen hareketler ile borsa tarafında altın ve doları sorduk. Bakalım ne demişler?

Finansal astroloji, astrolojik verileri kullanarak finansal piyasaların gelecekteki performansını tahmin etmek amacıyla yapılan bir uygulamadır.

Yıldızların ve gezegenlerin konumları, hareketleri ve etkileşimleri kullanılarak gelecekteki finansal piyasaların yönü, oynaklığı ve fiyat hareketleri ortaya konmaya çalışılır. Bu iddialar, hisse senedi, tahvil, döviz ve emtia piyasalarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, komisyoncular ve finansal kuruluşlar tarafından kullanılabilir. Ancak, finansal kararlar almak için tek başına kullanılması önerilmez.

“Bu hafta yön ne olabilir?” birlikte görelim Ancak yatırım ve risk tercihlerinize uygun olmayabilir ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, dikkat!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat dışı bankalar gibi kurumsal şirketler ve bunların müşterileri tarafından imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde verilmektedir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların görüşlerine dayanmakla birlikte, mali durumunuz, risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklentilerinizi karşılayan sonuçlar vermeyebilir.

1-7 Mayıs haftasında ons altında astrolojik olarak neler bekleniyor?

1-7 Mayıs haftasında Venüs-Uranüs, Merkür-Jüpiter açısı ve Mars-Satürn aksiliği gibi şiddetli açıların etkisinde olan altının onsu belirsizlik, dalgalanma ve risk azalmasıyla test edilecek. piyasalarda iştahın artması üzerine kritik bir noktada Ay tutulması gerçekleşecek ve fiyatlar düşecek. yükselişinde ivme yaratacak bir etkiye sahip olacaktır. Ancak bu süreçte özellikle 3 Mayıs Fed faiz kararı altın üzerindeki ana etken olacak. Uzun süredir aşılamayan 2 bin dolar direncine yakın fiyatlar, Fed’in 25 baz puanlık faiz artışı beklentisinden ziyade karar sonrası Powell’ın açıklamalarını takip edecek.

Gümüş fiyatlarında 1-7 Mayıs haftası için astrolojik beklentiler neler?

1-7 Mayıs haftasında ay tutulması nedeniyle gümüş fiyatlarının volatilitede artması bekleniyor. Bu süreçteki dalgalanmaların yanı sıra Satürn’ün hareketi ile genel olarak zorlu bir süreç yaşanabilir. Mars’ın etkisi azalırken Merkür’ün etkisi artmaya başlayabilir. Bu, hızlı yükselişler veya düşüşler anlamına gelir. Ancak astrolojik faktörlerin yanı sıra birçok ekonomik, politik ve sosyal faktör de gümüş fiyatlarını etkileyebilmektedir. Bu da demek oluyor ki, ABD’de beklenen faiz artışına ek olarak sakin beklentilerdeki değişim de gümüş üzerinde etkili olacak.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 1-7 Mayıs haftası astrolojik olarak nasıl etkilenebilir?

Gökyüzü de bu hafta Borsa İstanbul’da volatilite temasını destekleyebilir. Jüpiter ve Satürn arasındaki gergin açılar indeksteki düşüşün devamına işaret ederken, Uranüs’ün etkisi de beklenmedik yükselişler yaratabilir. 5 bin puanın altına kadar baskının devam edeceği bilinirken, son dönemlerdeki sert düşüş temalı oynaklık, 14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça artıyor. Yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise Fed’in faiz kararı borsada belirleyici olacak. Teknoloji şirketleri ile bilançolar ön plana çıkmaya devam edecek. Ancak özellikle yerli yatırımcılar riskli yatırımları azaltıp daha güvenli limanlara yönelmeye devam edecek.

1-7 Mayıs haftasında küresel piyasalarda ABD Doları astrolojik olarak nasıl etkilenecek?

ABD doları, küresel olarak Fed faiz kararının açıklanacağı hafta boyunca astrolojik olarak Jüpiter’in etkisi altında olabilir. Bu da doların değer kaybetmesine neden olurken Satürn’ün de etkisiyle güçlü duruş etkileri de gösterebiliyor. Fed’in faiz kararına rağmen ay tutulması doları etkilerken belirsizliğe neden olabilir. Merkür’ün hareketi doların daha cazip hale gelmesine neden olurken, Powell’ın geleceğe dair mesajları da takip edilecek.

Euro/dolar paritesinde bu hafta ne bekleniyor?

Euro/Dolar paritesinde bu hafta astrolojik etkilerin yanı sıra Fed’in faiz kararına dair işaretler ve PMI bilgileri öne çıkıyor. Altın ve dolar üzerindeki sakin işaretlerin etkileri euro ile olan bağında da ön plana çıkacak.

Finansal astrolojinin USD/TL’ye etkileri neler olabilir?

Dolar/TL (USDTRY) dalgalanma gösterebilir. Özellikle iç piyasada çoklu fiyatlama marjı bir ölçü daraltırken, Ay tutulması volatiliteyi artırabilir.

Keskin gezegen açıları, döviz piyasalarını da etkilerken volatilite artırıcı etkiler de yaratabilir.

Bu hafta özellikle dolar/TL’de beklenmedik fiyat hareketlerine ve oynaklığa hazırlıklı olmakta fayda varken, piyasalarda baskıların artacağı bir dönemde olduğumuzu da unutmamak gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu