Haber

EMEP ittifak kararından vazgeçti! Seçime Yeşil Sol Parti listelerinden girecekler.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın paydaşlarından Emek Partisi (EMEP), seçimler öncesi dikkat çekici bir karar değişikliğine gitti. EMEP, ittifak çatısı altında kendi logosu ve listesiyle seçime girme kararından vazgeçti.

EMEP İTTİFAK ÇATISI ALTINDA SEÇİMLERE GİRMEYECEK

Parti genel yönetim kurulunun aldığı karar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gönderildi. Karara göre EMEP, ittifak çerçevesinde Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecek.

“İTTİFAKTAN ÇEKİLDİĞİMİZ GİBİ ANLAŞILMAMALIDIR”

EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz, Twitter hesabından “Önemli Uyarı” başlığıyla paylaşımda bulundu. Akdeniz, “Emek ve Özgürlük ittifakı çatısı altında ve EMEP amblemli YSK’ye girmek için yaptığımız başvuruyu geri çektik. İttifak bünyesinde Yeşil Sol Parti listelerinden EMEP adayları yeniden seçilecek. Bu işlem yapılmamalı” dedi. ittifaktan çekilmek olarak anlaşılmaktadır.Mesele yasal mevzuattır.” ifadeleri kullandı.

YSK’DAN DUYURU

YSK’dan yapılan açıklamada, “Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanlığı’nın Meclisimiz Başkanlığı’na gönderdiği yazıda; 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Emek ve Özgürlük” ifadelerine yer verildi. ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri, partilerinin 24 Mart 2023’te sundukları protokolle. Ancak, AKP’nin yeni kararı uyarınca Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altına gireceğini beyan ettiği bildirildi. parti genel yönetim kurulu, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak söz konusu seçime katılmaktan vazgeçtiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu