Yaşam

Ekrem İmamoğlu, Tunceli’den Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradı

CHP’de değişim krizinde son perde…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik isyanın lideri İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, yeniden İstanbul’un başkanı olduğunu unutarak Anadolu turuna çıktı.

İmamoğlu, bu kapsamda Elazığ ve Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’yi ziyaret etti.

Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, burada sembolik ziyaretlerde bulundu.

Kameralar önünde Kılıçdaroğlu’nu aradı

İBB Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretleri sırasında kameralar önüne çağırdı.

Telefonda İmamoğlu, “Cebini aradım ama açmadın. Ziyaretlerimizi yapıyoruz Başkan… Bir isteğin var mı? Sokaktan insanlar sana selam gönderiyor…”dedi.

“AK Parti’ye hiç kaybetmeyen biri çıkacak”

İmamoğlu’nun bu mizanseni akıllara CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in kongrede aday olacağını öngören senaryoyu getirdi.

Özel, katıldığı son TV programında İmamoğlu’nun İBB’de göreve devam etmesi gerektiğini ima ederek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız tekrar aday olursa kazanacağına yürekten inanıyorum. Ve ortaya şu tablo çıkacak: AK Parti’ye hiç kaybetmemiş biri olacak. Bu çok güçlü bir pozisyon ortaya çıkacak.” Gelecekte Türkiye’ye olan taleple.”kelimeleri kullanmıştı.

“Özgür Özel, İmamoğlu’nun desteğiyle aday gösterilecek”

Öte yandan kulislerde bu senaryo daha sık konuşulmaya başlanırken, partide değişiklik isteyen isimlerin İmamoğlu üzerinden kurultayda Özgür Özel’i aday göstereceği tartışıldı.

İmamoğlu’nun “Hem önümüzdeki İstanbul seçimlerini hem de ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz”Sözleri bu kulisleri güçlendiren sözler oldu.

Bu kapsamda kulislerde genel başkanlıkla ilgili net bir açıklama yapmayan İmamoğlu’nun, İBB’ye devam edeceği zaman kısa süre içerisinde İBB Başkanlığı adaylığını açıklayacağı öne sürülüyor.

pozantihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu