Haber

Cumhurbaşkanlığı adayı İnce’ye memleketi Yalova’dan tam destek

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla oyları bölüşmekle suçlanan ve sosyal medyada bazı medya organları tarafından gündem haline getirilen Muharrem İnce’ye memleketi Yalova’nın Elmalık köyünden tam destek geldi. Hemşerilerinin aday olmasına çok sevinen köylüler, bazı kesimlerden sert eleştirilere maruz kalan İnce’ye sahip çıktı.

Ülke Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin 114 bin 660 seçmenin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı seçilmesi Yalova’da coşkuyla karşılandı. Merkeze bağlı Elmalık köyündeki vatandaşlar, köylerinin bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olmasının gururunu yaşadı. Adaylığının kesinleşmesinin ardından bazı çevrelerce ağır eleştirilere maruz kalan İnce, son olarak kullandığı “sözde sanatçı” tabiri nedeniyle sert tepkilerle karşılaşmıştı. Muharrem İnce’nin hemşerileri köylülerine sahip çıktı. Muharrem İnce’nin hemşehrilerinden Oğuzhan Çabuk, Yalova’dan bir cumhurbaşkanı adayının çıkmasının gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Yıllarca kendisine yakın çalıştım. Aday olmasına çok sevindim. üçüncü bir seçenek geldi bize, adını hatırlamadığım üniversite arkadaşlarım arıyorlar, ‘Muharrem İnce’ye nasıl destek olabiliriz’ diye soruyor. Bu yüzden çok mutluyum, gururluyum ve onu her zaman destekliyorum” dedi.

“Hakkında yorum yapanların çizgisine bakmak lazım”

İnce’ye yöneltilen eleştirilere değinen Çabuk, “Muharrem Bey yıllardır Cumhuriyet ve Atatürkçü çizgisinden hiç ayrılmamış bir siyasetçidir. Kendisine yorum yapanların çizgisine bakmak lazım. geçmiş, şimdi neredeler.Millet tarafından takdir ediliyor.”

Köy sakinlerinden Ali Kurşun, İnce’nin iyi bir insan olduğunu ve adaylığından memnun olduğunu belirterek, “Adaylığı iyiydi. CHP kanadından eleştiri ve tepkiler gelsin. CHP’de onu, işini biliyor, bakalım ne olacak.” .

“Kılıçdaroğlu dürüst bir adam değil. Ona asla oy vermem”

Ülke Partisi Lideri’nin komşusu Bayram Ok, İnce’nin aday olmak için imza atanlardan biri olduğunu söyledi. İnce’nin adaylığı hak ettiğini vurgulayan Ok, “Bana göre Kılıçdaroğlu, Muharrem’in yanında dürüst bir adam değil. Kesinlikle ona oy vermem. Kimin tepkisi olursa olsun. Muharrem İnce konuşmaya başladığında kalbiyle konuşuyor. Onu her zaman destekliyorum.” kurmak.

“Sanatçıların tepkileri birbirine bağlıyor”

Yalovalı Metin Kar, İnce’ye girdiği siyasi yarışta başarılar diledi ve eleştirilere tepki gösterdi. İnce’nin çok hedef gösterilmek istendiğini kaydeden Kar, “Sanatçıların tepkileri kendilerine bağlı. Herkes kendi masasında oynuyor. Masası aynı. Allah yolunu açık etsin. Herkes kimin, nerede, nerede şarkı söylediğini görecek. 14 Mayıs’tan sonra nasıl.” .

Elmalık köyü sakinlerinden Serkan Tekin, Muharrem İnce’yi her zaman oyuna dahil ettiğini ve bir sonraki seçimde İnce’nin destekçisi olacağını belirtti. Tekin, hemşehrilerini cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini sözlerine ekledi. – YALOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu