Haber

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Uluslararası Topluma Birlik ve Küresel İşbirliği Çağrısında Bulundu

PEKİN, 3 Eylül (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, uluslararası toplumu karşılıklı gelişmeyi teşvik etmek ve daha olumlu bir gelecek yaratmak için birleşmeye ve küresel işbirliğine davet etti.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Ofisi üyesi olan Wang, bu açıklamayı Cumartesi günü video aracılığıyla bağlantı kurduğu Global Town Hall 2023 forumunda yaptığı konuşmada yaptı.

Dünyanın bir asırdır görülmemiş bir hızla değişimlerden geçtiğini belirten Wang, bölünme ve çatışma tehlikelerinin yanı sıra birlik ve işbirliği fırsatlarının da bulunduğunu belirterek, “Tarihin gidişatı tercihlerle şekillenecek” yaparız.”

Konuşmasında 4 maddelik öneride bulunan Wang, tüm ülkeleri birlik olmaya, işbirliği yapmaya, ortak kalkınma için çalışmaya ve daha iyi bir gelecek yaratmaya çağırdı.

Wang, gerçek çok taraflılığa bağlı kalmanın ve küresel yönetişim sistemini uyumlu hale getirmek için birlikte çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Bakan ayrıca açık bölgesel yönetim sisteminin etkin bir şekilde uygulanmasını ve Asya’nın kalkınma ve canlanma süreçlerinin desteklenmesini de davet etti.

Wang, iyi komşuluk bağları ve dostane bir ortamda yaşamayı teşvik etmek ve komşu ülkelerle ortak geleceği olan bir toplum inşa etmek istiyordu.

Bakan, tüm tarafları ortak, kapsayıcı, işbirlikçi ve sürdürülebilir bir güvenlik vizyonuna bağlı kalmaya ve bölgesel barış ve istikrarı ortaklaşa savunmaya davet etti.

Wang, “Bölge dışındaki bazı güçlerin Güney Çin Denizi’nde barışı baltalama girişimleri başarılı olmayacak” dedi.

Çin’in Ekim ayında Pekin’de 3. Nesil ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu’na ev sahipliği yapacağını hatırlatan Wang, yeni bir başlangıç ​​noktası olarak Kuşak ve Yol Girişimi’nde kazanılan başarı ve deneyimi kapsamlı bir şekilde gözden geçirmek ve yüksek kalitede Üretim ve Yol sağlamak için olduğunu söyledi. Yol İşbirliğine yönelik fikir ve tedbirleri araştırmak için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

haber-mesudiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu