Haber

Bursa’da denizcilikte akademik işbirliği

BURSA (İGFA)- BTÜ Rektör Yardımcısı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Dekan Yardımcısı. Doç. Dr. Erinç Dobrucalı, Doç. Gökçe Çiçek Ceyhun, Gemlik YILPORT Liman Genel Müdürü Remzi Cem Göktaş, Terminal Müdürü Ali Ekber Şimşek, Satış ve Pazarlama Kıdemli Müdürü Emre Atay katıldı.

BTÜ Denizcilik Fakültesi akademisyenleri ve YILPORT Holding arasında Gemlik YILPORT Limanı için mavi büyüme stratejilerinin belirlenmesi başlığıyla yol haritası oluşturulacak.

Hayata geçirilmesi planlanan projeler kapsamında mavi büyüme ve mavi ekonomi kavramları hakkında bilgi verilecektir. Liman paydaşları ile toplantılar ve odak küme toplantılarının gerçekleştirileceği projeler kapsamında dünyadaki diğer örnekler incelenerek Gemlik YILPORT Limanı için mavi büyüme kriterlerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Edinilen bilgiler ve belirlenen kriterler kapsamında Gemlik YILPORT Limanı değerlendirilerek eksik boyutlar, kriterler ve düzensizlikler için uyum önerileri ve stratejileri sunulacaktır. Limanda mavi büyüme ile ilgili bölümlerin kurulmasına yön verecek olan BTÜ akademisyenleri, üniversite-liman iş birliği çerçevesinde yeni iş kollarının oluşturulmasına ve bu bölümlere öğrencilerin yetiştirilmesine de öncülük edecek. Gerçekleştirilecek iş birliği ile atıkların bertarafı, karbon ayak izi ve su ayak izinin azaltılması, yenilenebilir enerji yatırımlarının planlanması için fizibilite çalışmalarının yapılması da amaçlanıyor.

golpazariajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu