Haber

Bakan Tunç: “Filistin’de 40 gündür insanlık suçu işleniyor”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Kilise Teşkilatı’nın bir araya geldiği programda, İsrail’in Gazze ve Filistin’deki zulmüne tepki göstererek, “Filistin’de 40 gündür insan hatası işleniyor. Filistin’imize destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kardeşlerim.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli programlara katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Kilis’te AK Parti Teşkilatı ile bir araya geldi. Tunç, AK Parti Kilis İl Başkanlığı bünyesinde düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu.

“AK Parti bir millet hareketidir”

Partililerle yaptığı görüşmede AK Parti’nin millet için neden önemli olduğunu anlatan Bakan Tunç, “AK Parti il ​​başkanımızın da ifade ettiği gibi AK Parti bir millet hareketidir. AK Partimiz 2001 yılında kurulduğunda biz de bir millet hareketiydik. bir masa etrafında toplanmış birkaç kişinin siyaset mühendisliği sonucu kurulmuş bir partidir Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının ‘Parti kuralım, halka gidip oy isteyelim’ diye kurduğu bir parti değil. AK Parti halk tarafından zorlandı, hadi Erdoğan, bir parti kurun ve bu ülkeyi 90’lardaki parlamenter sistemin sıkıntılarından kurtaracaksınız, bu sorunları çözeceksiniz, bu sorunları çözeceksiniz. Talep üzerine kurulan bir parti. Milletin ve milletin kalemiyle, demokrasinin standartlarını yükselteceğiniz, temel hak ve hürriyetleri genişleteceğiniz, bu ülkeyi kalkındıracağınız, bu ülkeye adalet getireceğiniz inancıyla 14 ay gibi kısa bir sürede tek başına iktidara geldiniz. kuruluşundan sonra. Partiyi kısa sürede tek başına hızla iktidara getirdi ve 21 yılın ardından şimdi 22. yıla geçiyoruz. 22 yıldır iktidardan düşürülmedi. Neden düşürmedi? Bu millet neden AK Parti’den ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçmedi? Milletimiz önüne çıkan engelleri aşmak için büyük çaba harcadı. Bu istikrar hamlesinin, bu kalkınma hamlesinin kesintisiz olabilmesi için milletimiz aslında hem sandıkta hem de önüne çıkan her engelde Cumhurbaşkanımız AK Parti’nin önünü açmıştır, açmaya da devam etmektedir. Bu yüzden. Neden vazgeçmiyor? Çünkü 21 yılda, 22 yılda ülkemizin her bölgesinde, 81 ilin her köşesinde AK Parti’nin çalışmaları var. Sayın Başkanım, bütün kurumlarımızın çalışmaları var. Nereden geldiğimiz belli. İnsanımızı her alanda güçlendirmek için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Biz her zaman söyledik ki önce insan gelir, insanı yüceltir ki devlet yücelsin, insanı yaşatsın ki devlet yaşasın. Bunu parti programımızın ilk cümlelerine koyduk ama uygulamalarımızda her zaman insanı ön planda tuttuk ve insanı güçlendirmek için çalıştık. Eğitimden sağlığa, sosyal politikadan diğer tüm alanlara kadar her alanda güçlü bir insan olduğunu söyledik. Güçlü insan güçlü aile, güçlü aile güçlü toplum yaratmalı dedik ve bundan sonra insanımızı güçlendirmeye, refahını artırmaya, yaşadığı şehirleri daha müreffeh hale getirmeye çalışacağız. İstikrarlı gelişim hamlelerinden vazgeçmeden yolumuza devam edeceğiz. “Güçte bağımsız, savunma sanayinde tam bağımsız, güçlü bir Türkiye” dedi.

“Filistin’de 40 gündür insanlık suçu işleniyor”

Bakan Tunç konuşmasında İsrail’in Gazze ve Filistin’deki zulmüne tepki göstererek, “Bulunduğumuz ortamda güçlü bir Türkiye’ye ne kadar ihtiyacımız olduğunu hepimiz görüyoruz değil mi? Dünyada adaleti ve eşitliği savunmaya devam edeceğiz.” . Cumhurbaşkanımızın liderliğinde.” Her zaman mazlumların yanında olacağız. Her zaman adaletin yanında olacağız. Dünyada barışı, huzuru ve adaleti her zaman savunmaya devam edeceğiz. Bugün Filistin’de bunu görüyorsunuz. Filistin’de 40 gündür insan hatası yapılıyor. Gazze’de katliam var, çocuklar katlediliyor, 12 bin Filistinli şehit oldu, bunların 5 bine yakını çocuk. Bunların bine yakını bir yaş altı bebeklerdi, ne yazık ki kuvözde, insanlığın gözü önünde ölen bebeklerdi ve şehit olanların yüzde 70’i kadın ve çocuklardı. Ne yazık ki bombalar masum sivillerin, mazlumların üzerine atılıyor. Uluslararası sistem Maalesef o devletler, büyük dediğimiz devletlerin devlet liderleri ve hükümet liderleri, masumların değil, o bombaları atanların yanında mazlumların yanında yer alıyor. Cumhurbaşkanımız bugünlerde dünyanın 5’ten büyük olduğunu söylerken bu sorunlara dikkat çekiyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne getirilen ateşkes önerileri bir üyenin vetosu ile reddedildi. Dünya savaşının devam edeceğini söylüyor. Böyle bir düzenleme mümkün olabilir mi? İnsani yardım önerileri bile reddedildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Genel Kurulu’nda 121 ülke ateşkes istiyor. 14 ülke ateşkes olmasın, savaş olsun diyor. Bizim itiraz ettiğimiz şey bu. Yaptırımı olmayan bir genel kurul kararı var, Birleşmiş Milletlerin başka kuruluşları da var. Uluslararası hukukun başka kuruluşları da var. Filistin sorununda uluslararası sistemin insanlığın sorunlarına cevap vermediğini maalesef hepimiz görüyoruz. Onun için dünya 5’ten büyüktür demeye devam edeceğiz. Dünyada adaleti, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız hem İslam İşbirliği Teşkilatı toplantılarında, hem Türk Devletleri Teşkilatı’nın Astana ve Riyad’daki toplantılarında, hem de son grup toplantısında mesajlarını tüm dünyaya güçlü bir şekilde verdi, mücadelemizi sürdüreceğiz. Oradaki kan dökülmesini durdurmak için. Umarım akan kan bir an önce durur ama o savaş suçunu orada ve o anda işleyenler, soykırım yapanlar, bebekleri, çocukları katledenler bir gün mutlaka Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde soykırım suçundan yargılanacaklardır. , insanlığın huzurunda ve insanlık bunu görecektir. “Kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, saldırganları bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyorum” dedi.

“Milletimizin desteğiyle vesayet ve darbe zihniyetini kırmayı başardık.”

21 yıllık AK Parti iktidarında da vesayet anlayışıyla mücadele ettiklerini belirten Bakan Tunç, “Türkiye olarak dış dünyada Türkiye eksenini oluşturarak Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Türkiye’yi inşa etme yolunda hız kesmeden devam edeceğiz. 21 yılda Türkiye’nin demokrasisini ve demokratik standartlarını yükselttik, yükseltmeye de devam edeceğiz. Temel haklar Özgürlük ve özgürlüğün önündeki engelleri kaldırdık. Bize engel olmak isteyenlere karşı çabalarımızı sürdüreceğiz. Son dönemde 21 yıldır bu iktidar olarak milletimize hizmet etmek, milletimizi dünya projelerine tanıtmak için eylem üstüne eylem yaparken, her zaman vesayetçi darbeci zihniyetin direnişiyle karşılaştık, ancak bu direnişleri hep birlikte kırmaya çalıştık. Milletimizin desteğiyle başardık, gezi olaylarında sokakları ateşe vermek isteyenler başarılı olamadı, 17-25 yargı ve polis darbesiyle hükümeti değiştirmek isteyenler de başarılı olamadı. Sonra terörü yoğunlaştırmak isteyenler, ardından da 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimiyle bu ülkenin kutsal yürüyüşünü durduracaklarını sanan hainler başarılı olamadı. Bütün bunlar milletimizin desteğiyle oldu. Milletimizin bu temelini şükranla görmezden geliyoruz. Millete borcumuz var. İnşallah bu borcumuzu yerine getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bunu her zaman birlikte yapacağız. “Türkiye’yi milletimizin komutası altında daha güçlü kılmak, Türk yüzyılını inşa etmek, çocuklarımızın ve gençlerimizin özgürleşmesi için teşkilatlarımızla, kabinemizle, meclis grubumuzla, millet ittifakımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Ağaçsız, huzurlu bir Türkiye’de yaşıyoruz” dedi. – KİLİS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu