Haber

Ayvalıdere’de akan masmavi su endişe yarattı

ESENLER’de Ayvalıdere yağmur suyu tüneli ve atık su kanalından akan mavi su endişe yarattı. İSKİ’den yapılan açıklamada, “Bayrampaşa Mahallesi atık su hattında meydana gelen çökme olayı, Ayvalıdere’de farklı renkteki suların birbirine karışmasına neden oldu” denildi.

Esenler’de bulunan Ayvalidere için 2017 yılında rehabilitasyon çalışmalarına başlanmış, yağmur suyu tüneli ve atık su kanalı haline getirilmiştir. Eyüpsultan, Bayrampaşa, Güngören, Esenler, Zeytinburnu, Bakırköy ilçelerinde selleri önlemek için yapılan inşaatın ardından yağmur suyu tüneli ve atıksu kanalı devreye alındı. Bölgede çok sayıda yerleşim yeri, lise ve üniversitenin yanı sıra atölye, ilaç üretim tesisi, fabrika, dokuma atölyesi bulunmaktadır. Yerleşim yerine yakın olan Dumlupınar Caddesi’nin tam ortasından Ayvalidere akıyor. Dün Bayrampaşa’da atık su hattında çökme meydana geldi. Kot yıkama fabrikalarından Ayvalıdere’ye akan masmavi suyu görenler endişelendi.

“DOĞAL OLMADIĞI ÇOK AÇIK”

Arkadaşının evine gitmek için sık sık bu bölgeden geçtiğini söyleyen Raif Ünlü, “İlk kez gördüm ve yakından bakınca doğal olmadığı çok açık. Burada çok ev var, bu bir ev masrafı ile elde edilebilecek bir renk değildir.Bu muhtemelen endüstriyel atıkların filtrelenmemesinin bir sonucudur.Gerçekten durum bu.İnsanları korkutuyor. Buraya ziyarete geldim ama bu bile beni tedirgin etti. Muhtemelen Marmara Denizi’ne dökülecek. Farkındalık yaratmak yeterli değil. Açıkçası büyük kuruluşların gereken ilgiyi göstermediğini düşünüyorum” diye konuştu. Mahalle sakini Emin Esengül, “Bu pislikler fabrikalardan çıkıyor. Bunun önüne geçilmeli ve burası kapatılmalıdır. Yüzde 90 kimyasaldır. Bayrampaşa Kolera da yaşandı” dedi.

“MARMARA DENİZİNE ULAŞAMIYORLAR” İSKİ’den yapılan yazılı açıklamada, “Bayrampaşa Mahallesi’ndeki atık su hattının çökmesi Ayvalıdere’de farklı renkteki suların birbirine karışmasına neden oldu. Yönetimimiz, bozulan hatta acilen müdahale ederek, duruma getirdi.” Kontrol altındadır.Belirtilen bölgede çok sayıda kot yıkama fabrikası bulunmaktadır ve bunların deşarj suları mavi renkli olabilmektedir.Bu fabrikalar atıksularını yönetimimizin Atıksuların Kanalizasyona Deşarjı Yönetmeliği kriterlerine göre arıtmak zorundadırlar.Yönetmelikte renk kriteri bulunmamaktadır. Ayrıca görüntülerdeki mavi renkli sular Marmara Denizi’ne deşarj ediliyor”Atıksular, alma ve yönlendirme yapısı ile Yenikapı Atıksu Arıtma Tesisine aktarılıyor. Sorunun çözümüne yönelik çalışmalar hızla devam etmekte olup, gerekli kontroller Başkanlığımızca periyodik olarak yapılmaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu