Haber

Atama kararları Resmi Gazete’de! Tamer Karadağlı sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne oyuncu Tamer Karadağlı getirildi.

TAMER KARADAĞLI KİMDİR?

Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 Ankara doğumlu Türk oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısıdır.

Azeri kökenli olan ailesi Kars’ın Sarıkamış ilçesindendir. İlkokula başlamadan önce ailesiyle birlikte ABD’ye yerleşen Karadağ, Türkiye’ye döndükten sonra tekrar ABD’ye gitti. Lisenin son yılında kesin dönüş yaptığında sık sık Akün Sineması’na giderdi. Bir yandan da tutkusu olduğunu belirttiği seslendirme sanatına lise yıllarında başladı.

Daha sonra Shakespeare’in “Kuru Gürültü” adlı oyununu hem Türkçe hem de İngilizce olarak oynadı ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamış oldu. TED Ankara Koleji’nden sonra Çankaya Lisesi ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan sanatçı, 1993 yılında ilk filmini yaptı.

Ferhunde Hanımlar dizisi ile ünlendi. Birçok ünlü oyuncuyu da seslendiren Karadağlı, oyuncu olan Dilek Balkan ile evlendi. Çiftin Zeyno adında bir kızı var. Çift 2007 yılında boşandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu