Ekonomi

Amazon’un NFT ekosistemine adım atacağı iddiası heyecan yarattı

Farklı kaynaklar, Amazon’un NFT ekosistemine adım atacağını savunuyor. Habere göre e-ticaret devi çok yakında bir Web3 ekosistemi başlatabilir.

Birden fazla kaynağa göre Web 2.0 devi Amazon blockchain dünyasına girmeye hazırlanıyor. Önceden yüklenmiş olarak gelenler, Amazon’un blockchain tabanlı oyunlara ve NFT uygulamalarına odaklandığını gösterir. Ayrıca kaynaklar, şirketin Layer 1 projelerini de radarına aldığını iddia etti.

İsimlerini açıklamayan kaynaklar, “Amazon, müşterilerine kripto para destekli oyunlar sağlayacak ve bu süreçte ücretsiz NFT talep etmelerini sağlayacak.” önerildi. Kaynakların bilinmemesi, özgünlük konusunda şüphe uyandırdı. Ancak kaynaklar, Nisan ayında Amazon tarafından bir kamuoyu duyurusu yapılacağına dikkat çekti.

Şu anda, Amazon’un Web3 adımı hakkında bilgi çok sınırlıdır. Ancak gelen bilgilere göre şu anda Amazon’un NFT girişimine kimin öncülük ettiği kesin değil. Üstelik platformda NFT destekli oyun projelerinin yer alacağı bir netlik yok. Öte yandan Amazon Web Services (AWS) yerine Web3 servislerini farklı bir platformun barındıracağı öne çıkıyor.

Amazon CEO’su Andy Jassy geçtiğimiz günlerde şunları söyledi: “Şirket, NFT satan platformlar ve kripto para birimleri için kapılarını kapatmıyor”söylemişti.

Bu makale ilk olarak BeInCrypto’da yayınlanmıştır.

turhal-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu